En vecka hemma!

Det har gått över förväntan. Herr Ångestsson kommer då och då, men jag kämpar emot honom hela tiden. Boendestöd kommer 3ggr/dag och jag är grymt tacksam för den insatsen. De ger mig min medicin och har koll på mig. Igår gjorde jag i ordning min whiteboardtavla i hallen. Från morgon till kväll, måndag till fredag. Nu ska jag bara följa det. Vilket är det svåra just nu. Imorgon är det fredag, då ska jag till dagsjukvården på Falköpings Sjukhus. Ska prata med min kontaktsjuksköterska Eva. Känns bra. Ikväll kommer Carola och ger min medicin. Förhoppningsvis kommer hon tidigare än 20 så vi kan prata och greja här. Klockan är snart halv 11 på FM. och tiden kryper fram. Minst 1h till jag ska laga lunch. Eller laga och laga, ska bara koka lite pasta eller quinoa. Har qournfärssås över sen igår. Är så trött och hängig idag. Orkar verkligen inget. Blir bra att Carola kommer ikväll. I övrigt är det massa som behöver fixas i mitt liv utöver mitt mående. Mitt hem är en enda röra, ekonomin lika så. Men kommer få hjälp av kommunen att få ordning på detta. Har själv tillsammans med Carola och min biståndsbedömare att jag inte ska ta hand om min ekonomi själv just nu. Ska på möte på Soc den 11 oktober tillsammans med Carola. Allt kommer att lösa sig men det kommer ta tid, vilket det får lov att göra. Förhastar jag mig blir allt bara skit och pannkaka av allting.

Njuter

Hemma sen sent i torsdags eftermiddag. Besökte dagsjukvården i Falköping igår FM. Sen har jag njutit av att vara hemma. Njuter av att Walther är hemma. Vi myser, äter god mat, leker och tjötar, och promenerar med Gel. Walther har tjatat om stekt makrill i flera dagar. Så idag när jag handlade köpte jag en färsk makrill i fiskbilen utanför Ica. Dramaten blev full och så blev det en extra kasse på den full med mat. När vi kom hem lämnade jag farmors varor först innan jag gick hem och ordnade lunchen. Fick ju rensa makrillen själv, och stekte sen denna med citronpeppar och lite färsk dill. Serverade med Amandinepotatis, gräddfil och citron. Så gott. Walther gillade det också men sa att det var lite dåligt kryddat. O ja, jag håller med honom. Men han sa att jag var världens bästa mamma som ordnade makrill till lunch. Eftermiddagen har vi tagit det lugnt. Fortsatt skriva rent mina anteckningar från sjukhustiden. Nu tar vi det lugnt ikväll. Lagade lite för god mat ikväll så jag åt lite för mycket. Gjorde en Tikka masala med tofu och ris till mig. Så himla gott...dock aningen starkt. Hade inget chilipulver hemma så tog lite cayennepeppar istället... Men i mindre mängd än det skulle va chilipulver. Men gott var det. Det ska ju va naanbröd till. Men hittade inget glutenfritt så köpte glutenfritt pitabröd istället och det gick likabra. Walther fick spagetti och korv efter eget önskemål. Nu njuter vi vid TVn med ostbågar o dricka. Strax kommer boendestöd hit för sista gången idag.

Längtan

Imorgon är det bestämt att jag ska åka hem. 1 hel vecka blev det här på Pava (Psykiatrisk Akutvårdsavdelning). Från början trodde dr att det skulle bli 1 max 2 dygn. Men herr Ångestsson hade andra planer för mig! Imorgon är det utskrivningssamtal med dr. Har ingen tid fått ännu. Hemma kommer någon ifrån boendestöd ta emot mig. Jag har blandade känslor för att komma hem. Så länge jag klarar att hantera herr Ångestsson så går det bra. Ikväll pratade jag med världens bästa Walther i telefonen. Min älskade unge. Min prins! Var skönt att få prata med honom och höra hans röst. Det var så skönt att få säga "Mamma älskar dig, vi ses på fredag!" Jag längtar efter min säng! Min stora, säng. Jag längtar efter Gel. Min älskade vovve. Idag fyller hon 4 år! Grattis älskade Tok-fia. Vi ska kalasa när matte och Walther kommit hem. Jag har skrivit över 20 a4-sidor när ångesten varit för jobbig! Jätteskönt! Från och med imorgon kommer boendestöd att komma hem 3gånger/dag och hjälpa mig med medicinerna.. Har själv bett om hjälp med medicinhantering då jag inte litar på mig själv ett skit! Känns tryggt. Nu ska jag försöka sova! Kryper i kroppen dock. Mest i ben och fötter. Godnatt!

Idah Michaela Lejonberg
Född: 4september 1984
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Tidaholm
Längd: 174 cm 4september 1984
Civilstatus: Stolt singel
Familj: Son född 3 december 2005
Husdjur: Blandrastik född 20 september 2013 och en väldans massa damråttor
Favoritmat: Sushi, kokt torsk med skiratsmör, potatis och pepparot.
Intressen: Måla, rita, sy, sticka, virka
Året jag började blogga: 2008 på allvar. Men började när sonen föddes 2005
Smeknamn: Micha, Mickis, Mamma
Favoritfärg: ROSA