Rädslan och ångesten.

Sitter på Skaraborgs Sjukhus, Skövde i biblioteket. Varit nere i källaren längst bort från allt om man kommer ifrån entrén. Upptäckte för några veckor sen en knöl i vä bröst. En knöl som va hård och gjorde ont. Ringde hälsocentralen i Hjo och fick tid samma dag för koll. Därifrån skickades remiss till Sjukhuset i Skövde för Mammografi. Idag var det dags. Walther sov hos morfar inatt då jag hade min tid kl 7,40. Man har röntgat och gjort ultraljud. Knölen som vuxit en aning syntes men såg inte farlig ut på bilderna. Undersökningarna va ingenting att göra... Jo vä bröst gjorde ont när det klämdes ihop. Men man vill utesluta nåt farligt så är inbokad på cytologen kl 11. Hade tänkt va hemma nu ju. Istället sitter jag här fylld med oro och ångest. Har haft tillräckligt med skit i mitt liv. Behöver inte detta. Jag är ensam här personen jag mest av allt vill ha här är på läkarbesök i Göteborg. En dryg timma kvar tills jag ska ner i källaren igen till cytologen. Är rädd. En nål ska stickas i mitt bröst. Ser det ett par veckors väntan. Sen då? Vill inte mer. Hela förra veckan hade jag IBS-skov som nu även gett tjocktarmen problem. Har ju haft tunntarmen och magsäcken som problemområde. Men det som jag trodde vara gynekologiskt orsakade magsmärtor, läkarna trodde det va blindtarmen var alltså en irriterad tjocktarm, sk kolit. Blev inlagd onsdag kväll till söndag eftermiddag. Första dygnet med dropp för att vila och avlasta. Less på sjukhus. Mer och mer är det ångest att komma hit... Sitter i biblioteket, tyst och lugnt, tårar rinner och jag ser ut genom fönstret på en innergård med stora träd. Rädd och orolig! Har snappat med min fina Emma. Tack älskade "syster" får inbilla mig att du och Camilla sitter bredvid och peppar mig med er härliga skånska. C från boendestöd ringde precis o peppade. Skriver mer senare...

Nyfunna vänner, lek, stoj o bus!

Alltså blev inte helt som vi planerat av olika skäl. Emma fick backa ur vår myshelg i Göteborg. Men Camilla o jag kom iväg med våra gulliganer. De åkte tidigt imorse från Helsingborg och vi från Tidaholm. Vi kom ca 1h senare än dom till Göteborg. Vi hade kontakt på messenger hela tiden och bestämde att vi möts på hotellet. Hade ju bagage att bli av med innan Liseberg. Deras rum var klart när de kom. Men inte vårt. Vi fick lov att ställa vårt bagage i deras rum. Jättebra! Tack Camilla! Promenerade till Liseberg sen. Där åkte det ena o det andra. Walther hade tjatat om Lisebergsbanan men när vi väl va framme totalvägrade han... Han är så höjdrädd! Åkte en attraktion där man skulle trampa för att lyfta.. Han fick panik och skrek "sluta trampa, jag får spindel av denna höjden" ja han sa spindel istället för svindel. Han va kritvit i ansiktet. Vi har ju bara pratat med Camilla och hennes två gulliganer via messenger och videosamtal där. Men det känns som om vi vi känt varann länge. Och Walther och Theo fann varann direkt. Det är 4,5års skillnad! Och de är sådana kompisar. Jukeboxen, sagoslottet, skepposkoj och fisketuren åkte de tillsammans medan vi mammor såg på eller åkte med Casper. Walther hade aldrig åkt själv. Eller ens velat åka vissa attraktioner men Theo och han åkte! Så kul! Och vid farfars bilar och skepp och skoj fick man körkort och sjökaptenskort. 4ggr åkte vi farfars bilar varav 1 gång var ett "dubbelåk" då vi fick tillgång till bakvägen på attraktionerna eftersom jag ordnade intyg från hab och ledsagarband. Superbra! Så 2 körkort fick Walther och jag fick ta polletten sista gången o få körkort jag med ;) lite rättvisa måste det la va? Nu är det natt och vi har lagt oss efter en låååång dag på Liseberg! Imorgon blir det troligen Alfons Åberg som får besök av oss! Skulle inte bli superbra väder tyvärr:/ Sov gott!

Lite av varje

Ja det är fullt upp med både det ena o det andra just nu. Jag hjälper min farmor mycket. Försöker få ordning här hemma och ta hand om min älskade son. Jag har dessutom upptäckt en knöl i mitt vänstra bröst som är otroligt ömt. Walther har svinkoppor igen. Så igår kväll fick vi tid på hälsocentralen för att kolla upp oss. Walther fick salva för sina svinkoppor. Min knöl beror troligen och förhoppningsvis på en inflammation. Så fick antibiotika utskriven. Men dr skickade även remiss för mammografi för att helt säkerställa att det inte är något annat. Jag är rädd och orolig! Men måste hålla mig över ytan. Min resa till Skåne blev ändrad. Blir Göteborg istället med tjejerna och kidsen. Åh det ska bli väldigt kul!!! Mina nyfunna vänner Camilla o Emma är hur underbara som helst! Vi kommer ha en amazing helg i Göteborg. Jag har fått för mig att göra nåt åt mitt hår. Blir klippning nästa månad. Men vill färga det i nån crazy färg. Walther gav förslag att jag ska färga det som Pax... Hmmm njae... Det vet jag inte riktigt! Men rosa, eller ljusare hår med rosa slingor. Men först måste det mörka bort. Och att köpa avfärgning och blekning är dyrt och sliter mycket på håret. Men hittade en sorts inpackning som man dock får göra 3-4 ggr för att få bästa effekt men så mycket billigare och är hyfsat naturligt. Och enkelt!
  • 1dl schampo
  • 2msk bakpulver
  • 1/2 citron
Blanda ihop och släng i håret. Låt verka ca 2h. Tänkte nu dock att sova med min 3e omgång inpackning... Måste säga att det är aningen ljusare efter inpackning 2. Men jag behöver nog denna omgång och 1 eller 2 till. Men inatt sover jag med det i håret. Så får vi se va jag gör med håret sen... Godnatt!

Idah Michaela Lejonberg
Född: 4september 1984
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Tidaholm
Längd: 174 cm 4september 1984
Civilstatus: Stolt singel
Familj: Son född 3 december 2005
Husdjur: Blandrastik född 20 september 2013 och en väldans massa damråttor
Favoritmat: Sushi, kokt torsk med skiratsmör, potatis och pepparot.
Intressen: Måla, rita, sy, sticka, virka
Året jag började blogga: 2008 på allvar. Men började när sonen föddes 2005
Smeknamn: Micha, Mickis, Mamma
Favoritfärg: ROSA