Tacksam!

Så tacksam för alla omkring mig just nu. Min man, min son, min farmor, övrig familj, vänner, min kontaktperson och fler andra.  När jag mår dåligt blir det lättare med omkring. Just nu vill jag massa och jag vet att det finns en vändning på allt jobbigt omkring mig.  Jag håller mig över ytan och sjunker inte ner i depressionen igen.  I morse ropade farmor från sin altan när jag var ute med Gel och följde Walther till taxin. Gick in till henne en sväng och pratade lite. Bestämde att vi åker till stan runt 10,30.  Hade ett par ärenden att uträtta vilket jag gjorde. Hade inte gjort det om inte farmor frågat om vi skulle åka. Fixade mat till och ben till på djuraffären.  Besökte lindex men köpte inget. Passa på att boka tid till frissan också när jag ändå var framme. Fick presentkort på just klippning av farmor när jag fyllde år. Så måndag kl 10 ska jag till Gittans klippstuga och fixa min kalufs. Blir nog kort,  men behålla luggen.   Jag har inte lagt make-up på ett par veckor och idag kände jag att ska jag till stan så får jag göra lite make-up. Så det vanliga förutom hudvård och foundation, dvs mascara och läppstift och lite rouge fick det bli.  Härligt! Mår bättre med lite färg, var så blek innan. Och jag kände mig både bättre och piggare med lite färg.  [caption width="500" align="aligncenter"]Ge inte upp! Du KAN! Men kanske inte på en gång, som att lära sig cykla, det går inte på en gång, men ger man inte upp utan försöker igen funkar det till slut! Och var stolt över det du lyckas med! [/caption] Nu ska jag ta mig lite lunch innan Walther kommer hem. Och så vila. För 1,5h på stan tog på krafterna men jag är glad att jag orkade! 

En lite sisådär namnsdag.

Mycket tankar idag.  Haft ont i eftermiddag så in i den.  Efter kvällsmaten tog jag till slut en support spasmofen bara för att få slappna av. Värst är det i sidan och bak i ryggen. Typiska gallstenssmärtor. Nu mååste det bli onsdag snarast.  Förra veckan (22/9) hade dr fått info från röntgen att min magnetkamersundersökning skulle göras inom närmsta veckan. Det är 1 vecka sen precis.  Och det är en vecka kvar. Så där blev han nog lurad:/ Dr jag haft denna vecka eller rättare sagt läkarkandidaten hade ringt flera gånger o meddelat att det var mer eller mindre akut. Och även ansvarig överläkare. Men en enda magnetkamera finns att tillgå och ortopedpatienter har förtur till den om det inte gäller liv eller död. Så trots påtryckningar från mina dr fick jag ingen snabb tid. Och då höll de mig ändå fastande nästan 2 dygn dels i väntan på undersökning och så för att avlasta lever o gallvägar för att få ner värdena.  Jag orkar inte mycket. Laga mat, gå ut med Gel. Och idag fixade jag lite fika för farmor kom och fikade. Fick en trisslott med vinst på 30kr i namnsdagsgspresent av henne. Va uppe i 2,5h sen tvingades jag vila ej kvart innan maten va klar. Peter fick duka. Efter maten hade jag ont och fick som sagt ta smärtlindring. Sen har jag mer eller mindre vilat.  Walther är hemma igen och vägrar sin säng. Han somnade mot min axel. Han sa att han var "grisig" (mammagris) och hade saknat mig. Gel surade lite men la sig hos Peter. Jag njuter av att ha Walther intill mig. Ha har fått på tok för lite tid av mig pga min mage och sjukhusvistelsen. Så han får sova här inatt. Jag känner mig bättre och helare när han är intill. Utan honom hade jag inte orkat. Älskade unge!  Läst läxa ikväll. Mysigt. Nu är det inte bara läsa utan nu är det läsförståelse och vi ska förhöra honom på det han läst. Fick formulera om frågorna som vi fått till texten då han inte förstod frågorna riktigt. Så läste vi om igen för att verkligen förstå. Svårt! Men så härligt. Han läser så bra. Och jag tror att ju mer texten läses desto mer kommer han förstå och klara frågorna. Dock är han svår att motivera att läsa fler gånger så 1 max 2 gånger och sen är det paus. Tacksam att de har 1 läxa i veckan (läsläxa) och att vi kan öva varje dag på samma sak istället för att traggla och tjata om att läsa om och om igen samma dag.  Det gör det lättare för alla och han får ha surfplatta en stund efter 2 omgångar läsning.  [caption width="500" align="aligncenter"]Mys [/caption]Dags o lindra igen så man får sova lite. Upp o skicka Walther till skolan imorgon. De ska iväg på friidrott i Falköping imorgon och han har längtat. 

Jagär jag och jag ska klara det!

Jag gör den därför personlig. Beställt skydd i ROSA på Fyndiq.se igår och dessa kommer inom kort. Sen har jag gjort egna bakgrunder till mobilen för att dagligen påminna mig om mina mål att ta mig framåt.  Har blurrat kollegornas ansikte innan jag la upp i bloggen då jag inte frågat om jag får visa dem i bloggen. [caption width="500" align="aligncenter"]Låsskärm [/caption] [caption width="500" align="aligncenter"]Bakgrundsbild i Original som jag gjort i piccollage [/caption] [caption width="500" align="aligncenter"]Bakgrundsbild som det ser ut på skärmen. [/caption]  Just nu står jag och stampar pga sjukdomsläget men vill verkligen FRAMÅT! Och jag ska verkligen klara det. Mary Kay hjälper mig på vägen samt mina medsystrar i Beauty Sisters. Love You All! Tack Msggs för att du övertalade mig! Och tack Katarina för din coachning, värme och förmåga att se personen och hjälpa den med rätt mål och delmål till målet. Fler kan ha samma mål men alla kan inte ta samma väg att nå dit. Vi behöver olika delmål för olika personer!  Längtar tills på måndag när jag ÄNTLIGEN får träffa kollegorna igen!  Men just nu längtar jag efter älskade prins Walther. 2,5h tills han är hemma.   

Idah Michaela Lejonberg
Född: 4september 1984
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Tidaholm
Längd: 174 cm 4september 1984
Civilstatus: Stolt singel
Familj: Son född 3 december 2005
Husdjur: Blandrastik född 20 september 2013 och en väldans massa damråttor
Favoritmat: Sushi, kokt torsk med skiratsmör, potatis och pepparot.
Intressen: Måla, rita, sy, sticka, virka
Året jag började blogga: 2008 på allvar. Men började när sonen föddes 2005
Smeknamn: Micha, Mickis, Mamma
Favoritfärg: ROSA