Trött vovve och Champagne på McDonalds

Hemma igen då från ett dygn hos mamma. Trötta men nöjda. Walther har dock ont i örat vid beröring. T.o.m. att ta på sig mössan gör ont för honom. Och det är tufft att se honom. Han är dock pigg och busig!  Idag ringde hans assistent i skolan, U. Hon hade en fråga till honom och han pratade med henne i telefonen. De saknade honom i skolan och U frågade om vi ville komma och hälsa på imorgon fm en stund. Walther som saknat sina kompisar o personal i klassen ville gärna det! Så kl 10 ska vi hälsa på dom imorgon fm. Ska se om jag kan få med lite fika. Skulle velat baka, men orkar inte. Har ett paket singoalla i skåpet, det får duga;) Är helt slut ikväll, och jag är inte ensam. Ligger med mina knän uppdragna under filten och nån... Gel, ligger på mina ben och sover! Sömntutan;) Tydligen jobbigt att va hos mormor och busa med vovvar och katter;)   Mamma jag och Walther var inne i Lidköping en sväng idag. Blev lunch på McDonalds. Jag och mamma testade den nya kycklingburgaren Chicken Legend fresh. Så god. Aning pepprig kanske. Men så god! Walther läste på förpackningen. Och frågade om det var créme fraiche, BBQ och champagne i burgarna. Mamma och jag fatta inget först. Men insåg att han läst på förpackningen. Stod inte champagne utan KAMPANJ! Haha skulle sett ut det. Förklarade att det gick att få burgaren i 3 olika varianter. Och dom trycker ner flärpen för att veta vilken burgare de just gjort. Och våra var ju fresh       Va stundtals INTE kul att köra hem. Hagel, ösregn, sol, ösregn, sol, hagel etc. Så vindrutetorkarna fick jobba rätt bra stundtals. Hade vädret vart ok hade jag stannat vid Hornborgasjön och kollat på tranorna. Men JUST DÅ vräkte regnet ner! Så nej! Jag får visa Walther tranorna en annan dag;)   

Öronproblem och låsta bilar!

Efter samtal till öron/näsa/hals-mottagningen på KSS bestämde vi att jag skulle komma in med Walther på jourtiden mellan 13-15 i eftermiddag.  Han har ju haft feber till och ifrån och stora problem med sitt öra.  Fick vänta nästan 1h (kom till KSS vid 13,30) innan vi kom in. Walther tyckte det var jättejobbigt att vänta! Men satt med sin iPad i väntrummet! Han lekte lite men när det kom fler barn till väntrummet satte han sig hos mig och msn såg att han tyckte det var jobbigt!  Fick lite panik när dr undersökte örat och hittade en polyp! Vi har ju behandlat honom själva med droppar utöver antibiotikan och det var ju bra, MEN den hade inte hjälpt! Örongången var igentäppt och svullen pga infektionen så dropparna nådde inte fram! Så infektionen blev värre istället för bättre trots antibiotika! Och han hade nog gått med infektion ett tag utan att vi eller han märkt nåt! Och det var infektionen som gjorde att polypen tillkommit! TVÅ dr kollade och undersökte honom. Första läkaren vågade inte göra något mer när han såg hur det såg ut under salvan som bara lagt sig i hörselgången. Dr nr 2 sög bort det som låg kvar och täppte till och lokalbehandlade polypen med nåt som penslades på och sen de vanliga dropparna! Walther va jätteduktig men man såg att han hade ont men han kämpade på och dr var verkligen lyhörd och tog tid på sig så det inte skulle göra ont för mycket! Och han var så duktig min älskade pojke! Och de berömde honom och han fick välja en present i lådan:) En otäck men ändå vacker spindel! Han har skrämt sin mormor ikväll med den;)  [caption width="480" align="aligncenter"] ?Moahahahahaha?[/caption]  Blev en fika på caféet på KSS efter besöket på öron. Och så Apoteket. När vi kom ut i bilen funkade inte knappen på bilnyckeln. PANIK! Gel satt i bak! Och det gav mig än mer panik! Fick öppna med nyckel på förarsidan. Då var det BARA den dörren som gick att öppna utifrån. Men vi fick öppnat inifrån, allt utom bagageluckan! Och där satt Gel! Tur vi lätt kan fälla sätena enkelt i bak och att Gel är så liten! Så lycklig hon blev när hon blev fri!! Troligen är det batteriet i nyckeln som är dåligt! Hoppas detta! Får ordna detta imorgon!   [caption width="480" align="aligncenter"] Skitbilnyckelrövskit[/caption]  Vi kom iväg iaf och åkte till mamma! Blir här inatt! Så skönt o va nån annanstans än hemma!     

Kan det bli nån cowgirl av mig??

Jag har ridit sedan 7 års ålder! Hästarna har alltid varit mitt favoritdjur. Och stallet min oas. Inte minst under åren på Stengärde. Jag red 1-2ggr i veckan där. Och varje dag fodrade vi, tog ut, mockade, fodrade igen och kollade till hästarna! Jag mådde så bra! Stallarbete kan vara tungt och jobbigt! Men det ger så mycket! I gymnasiet hade jag inte tid för hästarna.. Tyvärr! Inte förrän 2009 kunde jag börja igen och då blev det en termin. Sen satte ekonomin stopp! Jag har längtat efter ridningen, tills förra året när Ella kom och sa att de skulle ha en grupp från psykiatristödet som skulle greja i stallet en fm/ vecka. Jag hoppade ju på. Och fastnade snart för western! Ridit klassiskt mest förut och enstaka hå ger ridit westernsadel. Men att få rida riktig western är nåt helt annat! Kanske inte mkt som skiljer egentligen, men ändå är det stor skillnad!  För några veckor sen frågade vår ridlärare Stefan oss om vi ville rida vanliga lektioner. S vill helst rida klassiskt och jag Western. Stefan tyckte inte att vi fick ut så mycket som vi borde. Så mig satte han i en westerngrupp och S i en annan grupp som rider klassiskt. Trist att inte få rida ihop, men vi får ju prova massa annat skoj på onsdagar istället och så gör vi dom vanliga stallsysslorna;) Ikväll red jag westernlektion. Det var en skojig lektion! Men mycket nya ord dom ska kopplas med att utföra en sak! Kände mig riktigt som en nybörjare, de andra har ju hållit på ett tag! Men det var givande ändå! Mun ridkompis I tipsade mig om att det finns många bra (o mindre bra) klipp på Youtube som handlar om western och trail tex detta: Förut red jag i princip bara Valle, i början var det Honey. Men Valle och jag har kämpat länge och för två veckor sen var jag uppsatt på Nimbus. En envis men underbar fjording! Och då hade jag inga sporrar! Gick sådär;) och jag upplevde han stor, jag hade nog för korta stigläder också för jag hade jättesvårt med galoppfattning mm. Kändes allmänt som om jag hade svårt att ha kontroll just då. Säkert nervositet över "ny" häst! Hade ju inte ridit Nimbus innan. Ikväll fick jag Nimbus igen. Jag har ju inga westernsporrar utan vanliga dressyrsporrar. Frågade I om jag kunde ha dessa så länge. Vilket var helt ok! Kan säga att det var mycket lättare och roligare att rida Nimbus ikväll! Kände mig mycket säkrare på honom också. Sen att jag inte utförde momenten rätt är en annan femma. Tacksam att Stefan lät mig rida sist när vi skulle rida en och en på en bana med bommar och konor. Jag kunde ju kolla in dom andra och fick lite hum om hur jag skulle göra! Sen var det svårt att göra det själv! Men övning ger färdighet! En dag blir kanske jag en riktig cowgirl oxå;) Men bara kanske ???   [caption width="345" align="aligncenter"] Jag och Valle (Valentine Valerose), dock med klassisk sadel;)[/caption]   [caption width="360" align="aligncenter"] Walther rider Nimbus i förra våren.[/caption]     

Idah Michaela Lejonberg
Född: 4september 1984
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Tidaholm
Längd: 174 cm 4september 1984
Civilstatus: Stolt singel
Familj: Son född 3 december 2005
Husdjur: Blandrastik född 20 september 2013 och en väldans massa damråttor
Favoritmat: Sushi, kokt torsk med skiratsmör, potatis och pepparot.
Intressen: Måla, rita, sy, sticka, virka
Året jag började blogga: 2008 på allvar. Men började när sonen föddes 2005
Smeknamn: Micha, Mickis, Mamma
Favoritfärg: ROSA